skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Sony Playstation

Sony Playstation

En annan välkänd konsol är naturligtvis Playstation som lanserades för första gången i Japan 1994. Många olika samarbetspartners har kommit och gått sedan starten. Kuriosa i sammanhanget är det faktum att Playstation faktiskt kom till som ett beställningsjobb mellan Nintendo och Sony. Delar av det som kom att bli denna konsol var från början tänkt att användas i Nintendos NES. Då parterna till sist inte kunde komma överens valde Nintendo att gå vidare med ett annat bolag istället. Playstation skapades och ägs av Sony Interactive Entertainment.

Playstation var unik på det sättet att konsolen var den första att introducera 3D-spel och med uppföljaren Playstation 2 nåddes försäljningsrekord med 155 miljoner exemplar. Sony och Playstation var nu upphovsmakare till världens mest populära spelkonsol. Försäljningsfesten fortsatte med Playstation 3 och introducerandet av Bluray. På grund av förseningar med lanseringen gick det bättre för både Xbox och Nintendos Wii. Sony har främst fokuserat på internetåtkomst och handkontrollerna förseddes med knappar där spelaren kan dela vännernas spelupplevelser.

Internetåtkomst via spelkonsolen har dock på senare tid visat sig vara ett problem då hackare de facto kan logga in på spelsidor och komma åt individuella konsoler. Detta drabbar naturligtvis inte bara Playstation. Tekniken går dock framåt och med Playstation 4 föddes Playstation VR som helt enkelt är VR glasögon som spelaren kan ta på sig för att använda i spel med virtuell verklighet. Hur pass verkliga spelen känns återstår att se för de som har råd att lägga ett antal tusenlappar på alla tillbehör som behövs.

Sony gör en hel del för sina fans och ser till att de senaste spelen finns tillgängliga till priser som de allra flesta har råd med. Med det sagt är en spelkonsol fortfarande en ganska kostsam affär och de olika företagen tävlar med varandra om kunderna.

Back To Top
Total