skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Spel Om Harry Potter

Spel om Harry Potter

Böckerna och filmerna om den unge trollkarlen Harry Potter har varit omåttligt populära i flera decennier. Det har dels lett till att utbudet av harry potter merch är nästan obegränsat, och det har också släppts flera olika spel om Hogwarts och de äventyr som sker där och omkring. Spelen har fått blandade recensioner, så här tar vi upp några av de senaste och bästa spelen som en guide till dig som vill uppleva äventyr och magi.

Harry Potter : Wizards Unite

Harry Potter : Wizards Unite är ett mobilspel som baserar sig på Augmented Reality, AR. Det är tillverkat av mobilspelsutvecklaren Niantic som också gjort Pokemon GO. Spelupplägget påminner om det spelet, där spelaren först får välja vilken typ av trollkarl hen ska vara, vilken trollstav hen ska ha och vilket trollkarlshus hen vill tillhöra. Sen är det dags att ge sig ut och med mobilen kämpa mot monster och lära sig nya besvärjelser. Precis som Pokemon Go är det här ett fantasieggande spel som uppmuntrar till utomhusvistelse och rörelse vilket är klart positivt.

Lego Harry Potter

Även Harry Potter-världen har fått sina egna Legospel. De börjar ha ett par år på nacken nu. Det första spelet (som avhandlar år 1-4 på skolan) släpptes 2010. Det andra spelet om år 4-7 kom ut året efter. För mindre barn är det dock fortfarande fullt gångbara spel som dessutom nysläppts för modernare konsoler av olika slag. Eftersom det är Lego-tema är det lite “snällare” spel med mer humor och mindre av det mörka som präglar framför allt de senare böckerna.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy är inte släppt än. Det planeras att lanseras under 2021 men det har redan börjat komma en del förhandstittar på spelet. Det vi kan säga är att vi verkligen ser fram emot det för det vi sett ser grymt ut. Till skillnad från böckerna och filmerna utspelar sig Hogwarts Legacy för hundra år sen och du får spela som en elev på skolan då. Det material som är släppt indikerar att det kommer vara ett action/RPG-spel med riktigt grym grafik.

Back To Top
Total