skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Nintendo GameCube

Nintendo GameCube

Den populära lilla kuben från Nintendo släpptes 2001 och kom att dominera marknaden dock inte lika mycket som Nintendo hade hoppats. Spelresultaten lagrades på små löstagbara minneskort och handkontrollerna var mycket ergonomiska. Den lilla spelkuben tog förhållandevis liten plats i jämförelse med sina konkurrenter från både Xbox och Playstation. Den främsta kritiken mot kuben var att de små specialtillverkade minidiskarna inte kunde mäta sig med konkurrenternas betydligt större lagringskapacitet.

När Nintendo lanserade Wii gick den nya konsolen om kubens försäljningssiffror på bara sex månader. Den lilla kuben hängde inte riktigt med när det gällde tekniken men den fick fantastiska spel som till exempel spelserien om Zelda och Super Mario Bros. Trots kritiken fick Gamecube ett varmt mottagande och den lilla kubens charmiga utseende gick hem i stugorna. Grafiken i spelen och rörligheten var det verkligen inget fel på. Inte minst gav Zelda The Wind Waker prov på fantastiska miljöer med oanade spelmöjligheter.

När debatten om hälsoriskerna med Tv-spel skapade ringar på vattnet i media lanserade Nintendo sin nya innovativa Wii konsol som uppmanade såväl barn som vuxna att röra på sig även när de spelade tv-spel. Nintendo fortsatte sin försäljningssuccé med Wii och gamecube glömdes bort. De många fansen har dock inte glömt och i många hushåll finns det fortfarande plats för en liten spelkub.

Back To Top
Total