skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
GTA San Andreas

GTA San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas lanserades ursprungligen enbart till Playstation 2 år 2004. I juni 2005 kom det även till Xbox och PC. GTA-spelen brukar vara sig lika rent spelmekaniskt och det är snarare städerna och karaktärerna som skiljer dem åt. GTA San Andreas utspelar sig i den fiktiva delstaten San Andreas, som baseras på Kalifornien och Nevada. I spelet hittar man städer som Los Santos, San Fierro och Los Venturas, som ska motsvara de riktiga städerna Los Angeles, San Francisco och Las Vegas.

Man spelar som karaktären Carl “CJ” Johnson och nytt för GTA San Andreas, förutom den bättre grafiken, är inslag av rollspelselement. Det innebär att man kan levla upp sina förmågor i spelet. Kör man mycket bil så blir man med tiden bättre på bilkörning och skjuter man mycket så blir man bättre på att hantera vapen. Det finns även hälsoaspekter av detta. Man är nämligen tvungen att äta då och då i spelet, vilket kan göras på snabbmatsrestauranger som Cluckin’ Bell eller Burger Shot (som är parodier på Taco Bell/KFC respektive Burger King). Äter man för mycket blir man dock tjock, vilket medför att man springer långsammare, inte kan ta sig upp för branta sluttningar eller hoppa över staket.

För att hålla kroppen i trim kan man gå, springa eller cykla istället för att åka bil. Cykeln är för övrigt ett nytt fordon som inte har funnits med i tidigare GTA-spel och som är det första man stöter på när spelet börjar. Det finns även gym där man kan träna för att bygga muskler och CJ:s kropp förändras också rent visuellt beroende på hur man sköter sin hälsa. Det fungerar ungefär som i verkliga livet med andra ord. Men i verkligheten kanske man inte orkar släpa sig till gymmet regelbundet. Då kan man alltid ha ett litet hemmagym med hantlar och skivstång, som går att köpa hos Gorilla sports och liknande sajter.

GTA San Andreas utspelar sig under 1990-talet och temat kretsar kring kriminella gatugäng, inspirerade av Crips, Bloods och liknande. CJ själv tillhör gänget Grove Street och det finns rivaliserade gäng som man måste vara vaksam på. Uppdragen i spelet kretsar mycket kring gängrivaliteten och under spelets gång tar man över kvarter efter kvarter föra att göra dem till sitt eget gängs områden. Det gäller dock att vara beredd på att de andra gängen kommer försöka ta tillbaka dessa områden förr eller senare. Detta sker slumpmässigt i spelet och man måste då släppa det man håller på med för att åka och hjälpa sina “homies” som försöker hålla tillbaka det inkräktande gänget.

En annan nyhet i GTA San Andreas är att man kan byta frisyr och skaffa tatueringar. Man kan dessutom göra inbrott hemma hos folk under vissa tider på dygnet. Då gäller det dock att smyga så man inte väcker de boende som ligger och sover. Smygmekaniken används även i vissa storyuppdrag för att kunna ta sig förbi fiender oupptäckt.

Back To Top
Total