skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
SEGA

SEGA

Många inbitna spelare minns företaget SEGA (SErvice GAmes) med glädje. Under 1980-talet var Segas konsol Nintendo NES i särklass främsta konkurrent. Numera tillverkar företaget dock inga egna konsoler utan SEGA skapar bara spel åt andra konsoltillverkare. 1986 släpptes 8 bitars konsolen Sega Master System i USA. 1988 kom Sega Mega Drive och 1991 kom det populära spelet Sonic the Hedgehog. I Sverige var det företaget BRIO om stod för lanseringen. Många minns den ultrasnabba igelkotten Sonic som i människoliknande skepnad skulle rädda South Island från den ondskefulle Doktor Eggman. Spelet blev enormt populärt och har återsläppts ett antal gånger under årens lopp.

Efter några floppar och vidareutvecklingar av Mega Drive lanserades Sega Dreamcast 1998. Konsolen var den första någonsin som faktiskt hade ett eget inbyggt modem för onlinespel. Försäljningen var lyckad men kortlivad och 2001 upphörde den helt. Konkurrensen från bland annat Playstation 2 blev för stor.

Idag är nostalgi och andrahandsmarknaden stor för Sega konsoler med tillhörande spel. När Nintendo avslöjade att en modern version av NES skulle släppas hakade Sega på och utmanade med en egen retrokonsol och Mega Drive släpptes senare i modernt utförande till fansens stora förtjusning.

Back To Top
Total