skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Microsoft Xbox

Microsoft Xbox

Xbox är en relativt modern och stationär spelkonsol som tagits fram och tillverkas av Microsoft. Under skapandeprocessen gick konsolen under arbetsnamnet DirectX-box vilket sedan förkortades till dagens Xbox. Denna konsol släpptes 2001 i USA och kan stoltsera med imponerande försäljningssiffror i mångmiljonklassen. Först 2002 kunde svenskarna njuta av vad denna kraftfulla och mångfacetterade spelkonsol hade att erbjuda.

Många spelare uppskattar denna konsol och för en del har spelandet blivit en uppskattad hobby och något av en livsstil. Detta har utvecklarna naturligtvis klart för sig och det händer att fansen får vara med om trevliga och uppskattade utlottningar av varierande natur. Xbox har till exempel bland annat lottat ut en butler som tar hand om alla tråkiga hushållssysslor så att en äkta gamer kan slippa städning, tvätt och disk. Då kan det bli betydligt mer tid över till spelandet.

Det kommer dessutom nya uppdaterade versioner med jämna mellanrum och hittills har åtta versioner av denna populära konsol släppts. Finesserna är många och det finns USB portar, live versioner och processorer samt hårddiskar som tävlar om att ständigt maximera kapaciteten. Till Xbox live där man kan spela över internet finns också möjlighet att köpa till headset. Att spela live innebär att spelaren kan spela online och ladda ner olika sorters spel eller annat material som trailers och filmer.

Xbox är konsolernas mercedes och spelen som kan spelas ger en känsla av att befinna sig i en annan värld. Grafiken och upplevelsefaktorn är hög med Xbox. Här kan framgångsfaktorn ligga då konsolen försöker följa med i utvecklingen och möjliggöra för användaren att spela de snabba och moderna spelen. Handkontrollen har dock fått en del kritik för att vara förhållandevis stor och klumpig. Utförandet har därför mjukats upp något och förminskats för att kännas bättre i handen och underlätta spelupplevelsen. Konsolen finns bland annat i versionerna Xbox, Xbox 360, Xbox One samt specialversioner som till exempel Xbox One S.

Konsolen har också ett särpräglat och unikt utseende som fungerar som dess signum. Själva konsolskalet ser svartaktigt ut men består egentligen av en mörkare grönaktig hårdplast som medvetet har designats som ett stort upphöjt X med en centrerad grön cirkel i mitten. Den gröna cirkeln innehåller logotypen. I takt med att konsolen har utvecklats har versionerna varierat mellan horisontella och vertikala varianter men karaktärsdragen är alltid genomgående.

Back To Top
Total