skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Silent Hill

Silent Hill

Filmen ”Silent Hill” från 2006 baseras på Tv-spelsserien med samma namn och i synnerhet de första spelen. Liksom i de allra flesta fall där handlingen baseras på ett tv-spel får filmen till viss del lite konstnärlig frihet. Det är inte möjligt att förhålla sig exakt till handlingen och efterlikna den i minsta detalj.

I det allra första spelet får spelaren ta sig an karaktären Harry Mason som kraschar sin bil intill den ödelagda staden Silent Hill. När han vaknar upp i bilen är dottern försvunnen och han blir tvungen att ge sig ut i natten för att leta reda på henne. I filmversionen får man istället stifta bekantskap med den oroliga styvmamman Rose som desperat letar efter sin försvunna styvdotter som brukar yra om en plats som heter Silent Hill när hon går i sömnen.

Övergången från spel till film lyckas riktigt bra och både musik och ljudeffekter känns igen från spelvärlden. Själva stadsmiljön har ändrats för att bättre anpassas till filmpublik men känslan, dimman och de monster som lurar i ögonvrån innan de går till attack höjer igenkänningsfaktorn. Man har gjort sitt bästa för att hålla fansen glada.

Back To Top
Total