skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Resident Evil

Resident Evil

Alltsedan Capcom gav ut det första Resident Evil spelet 1996 har skräckscenariot med ett zombievirus som ställer levande mot döda marknadsförts i olika former. Detta har medfört att de många överlyckliga fansen kunnat vältra sig i serier, böcker och tidningar men kanske framför allt i filmerna med skådespelerskan Milla Jovovich i huvudrollen som skoningslös zombiedödare. Övergången från Tv-spel till biofilm har varit en ekonomisk fullträff och trots en hel del negativa skriverier har filmerna dragit in hundratals miljarder i internationella intäkter.

Karaktären Alice har skapats enbart för bioduken men hon återfinns inte i något av TV-spelen som ligger till grund för filmerna. Däremot syns en del andra karaktärer och miljöer från spelen i filmerna. Man har lyckats relativt bra med balansakten att tillfredsställa hardcorefansen vilket är viktigt eftersom de sitter inne med en enorm detaljkunskap om själva innehållet i spelen. Främst är det troligtvis nyfikenhet som gör att de hängivna fansen och andra tar steget in i biosalongen och för många är det säkert en unik möjlighet att få ut mer av de spel de har förälskat sig i och ägnat en hel del tid åt. Kanske kan ett korn av sanning också ligga i det faktum att en blodig överlevnadskamp mot zombies i själva verket är ett oslagbart koncept. Hela upplevelsen triggar igång primitiva överlevnadsinstinkter och en skräckblandad katharsis från säkerheten i TV-soffan är möjlig.

Alice tar sig an det tvivelaktiga företaget Umbrella Corporations och den zombieapokalyps som deras läckta virus har skapat i inte mindre än 6 actionpackade filmer; Resident Evil (2002), Resident Evil: Apocalypse (2004), Resident Evil: Extinction (2007), Resident Evil: Afterlife (2010), Resident Evil: Retribution (2012) och Resident Evil: The Final Chapter (2016).

Back To Top
Total