skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Max Payne

Max Payne

Actionspelet Max Payne släpptes 2001 och handlar om polisen med samma namn som kommer hem från arbetet en dag och hittar tre knarkare som brutit sig in i hans hus och mördat hans fru och nyfödda dotter. Det hela visar sig senare vara del av en konspiration och ett beställningsjobb. Max beslutar sig för att hämnas sin familjs död genom att ta sig an den maffiafamilj som bär ansvaret. Alltsedan starten har ett antal spel släppts.

2008 blev Tv-spelet film och den bistra polisen spelas i filmatiseringen av Mark Wahlberg som till viss del lyckas göra karaktären rättvisa. Miljöerna i både spelen och filmerna har en karaktäristisk känsla av film noir som påminner en smula om Sin City.

Den enda egentliga kritik som står att finna mot filmatiseringen är att manusförfattarna helt har missat, glömt eller medvetet struntat i att karaktären Max Payne nästintill är beroende av sina smärtstillande tabletter. 2017 släpptes ännu en film om Max Payne, nämligen Max Payne: Retribution. Filmen är en fanfilm som gör sitt bästa för att bibehålla essensen från spelvärlden. Joan James Muixi spelar huvudrollen som Max Payne och han kommer betydligt närmare originalet än föregångaren.

Back To Top
Total