skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Super Mario Bros

Super Mario Bros

De allra flesta känner till Super Mario och har någon form av kännedom om vad tv-spelen handlar om. Dessa spel har hängt med alltsedan starten på 1980-talet och skulle kunna sägas vara Nintendos flaggskepp. Super Mario har också filmatiserats 1993. Filmen kallades ”Super Mario Bros” och hade karaktären av en actionkomedi med inslag av fantasy. Kritiken blev inte nådig och Bob Hoskins som spelar Mario ska ha sagt att han ångrar sin medverkan. Filmen blev tyvärr en regelrätt flopp.

Alla Tv-spel passar inte för filmatisering och den svåraste övergången av dem alla är troligtvis den från tecknad animation till riktiga skådespelare av kött och blod. Dessutom var filmen löst baserad på handlingen i spelen och tolkade friskt samt hittade på eget material. Detta uppskattades inte av fansen. Filmen blev dessutom en finansiell katastrof som hånades av både filmkritiker och fans. Ingen har velat plocka upp stafettpinnen förrän 2018 då Nintendo beslutade sig för att göra Mario till filmhjälte i en animerad version. Fansen väntar med spänning på att få se resultatet där Mario förhoppningsvis passar bättre i ett sammanhang som på allvar kan utveckla karaktären och fånga både kontext och atmosfär från de uppskattade spelen.

Mario kommer från en otroligt spännande värld full av lekfullhet, fantasi men också en stor portion allvar i polariseringen mellan det goda och det onda. Alla inbitna fans känner till det mesta om Mario, hans tvillingbror Luigi, deras ö och deras fiender. Det många inte känner till om figuren Mario är det faktum att han faktiskt dök upp för allra första gången redan 1981 men då som Jumpman i spelet Donkey Kong. Spelen om Mario är till bredden fyllda av olika äventyr och fantastiska karaktärer som till exempel den lilla gröna dinosaurien Yoshi. Det återstår att se om Universal Pictures kan göra legenden om Mario rättvisa.

Back To Top
Total