skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
The Legend Of Zelda

The Legend of Zelda

Spelserien The Legend of Zelda är verkligen legendarisk i ordets rätta bemärkelse då det första spelet med samma namn togs fram till NES 1986. Spelen i serien är världskända och hjälten Link, prinsessan Zelda och skurken Ganondorf älskas av många. Handlingen utspelar sig i kungariket Hyrule och är en klassisk kamp mellan det onda och det goda. Även Zelda II togs fram för NES konsolen medan Ocarina of Time och Majora’s Mask släpptes till Nintendo 64.

Serien har bjudit på en hel del äventyr genom åren och i de allra flesta tas spelaren genom fantastiska miljöer i jakten på skärvorna av den förlorade triangelkraften som en gång för alla kommer att avslöja hemligheten bakom legenden om Zelda. Hjälten Link måste under resans gång lära sig olika färdigheter och besegra fruktansvärda fiender. Han möter också välvilliga hjälpande händer i resterna av det som en gång var ett lyckligt kungarike. Äventyren bjuder också på resor ner i skrämmande grottor och prövningar som lätt kan skrämma slag på den modigaste av alla spelare. Till sin hjälp får hjälten också en karta och en kompass för att kunna hålla reda på det labyrintliknande äventyret.

Miljöerna i spelserien är ofta hisnande vackra och i The Legend of Zelda: The Wind Waker åker spelaren runt bland olika öar och träffar bland annat på magiska älvor i trolska skogar, fågelfolk och hemsökta fästningar. Äventyren andas både lekfullhet, upptäckarglädje och andlös spänning. Inte minst bidrar de detaljerade miljöerna till spelandets magi. Friheten i spelen är också av en alldeles särskild karaktär då spelaren kan förflytta sig runt och upptäcka en hel del på egen hand samtidigt som spelet ger små knuffar i rätt riktning.

Det allra nyaste spelet i serien släpptes 2017 och heter The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Spelet bjuder på en unik standard i en öppen miljö där spelaren själv kan ändra sitt öde och styra över vilket slut som bjuds. Miljöerna andas vild och orörd natur och mitt i detta landskap vaknar hjälten Link ur en hundraårig sömn utan vare sig minnen om vad som hänt eller vapen till sin hjälp. Äventyret som Link går igenom blir till en perfekt blandning av utforskande pussel varvat med spännande strider i ett Hyrule som aldrig känns monotont eftersom den vilda naturens detaljrikedom ständigt skiftar. Spelseriens fans är bortskämda med storslagna miljöer men till skillnad från både Ocarina of Time och Twilight Princess känns landskapet både ljusare och mer levande.

Breath of The Wild har släppts på Nintendos nyaste konsoler Wii U och Nintendo Switch. Spelserien om Zelda är utan tvekan Nintendos allra största succé och ett fantastiskt fantasyäventyr som på ett mångsidigt sätt har lyckats behålla fansens intresse i över trettio år.

Back To Top
Total