skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Spela TV-spel Kan Vara Utvecklande

Spela TV-spel kan vara utvecklande

I många år har TV-spelet varit boven som hållit barn inomhus när det varit fint väder ute. Säga vad man vill, som att barnen kommer få fyrkantiga ögon eller liknande, det spelar liksom inte så stor roll för barnen tydligen. Det enda som verkar vara riktigt viktigt är att de får spela så mycket de vill, när de vill och inte bli störda! Nåväl, det kanske inte är endast negativa effekter som medföljer om ditt barn spelar mycket TV-spel och det var det vi tänkte skriva om i följande inlägg. Försök se till att ditt barn har en bra balans av motion och frisk luft så är det ingen fara om han eller hon vill spela några timmar om dagen också.

Lärorikt på samma gång

Det har visat sig att barn som spelar mycket TV-spel ibland kan ha ett mer utvecklat ordförråd när det kommer till engelska. Detta är något som man till en början inte har räknat med men faktum är att barn spelar mycket online och då kommunicerar de med barn från hela världen. Språket som de talar med varandra är engelska såklart. Det har därmed lett till att dessa barn fått bättre betyg i skolan än andra och det finns bara TV-spel att tacka för det. Genom att spela kan barn göra det som de tycker är kul samtidigt som de lär sig nya saker.

Se till att du sitter rakt

Det är väldigt viktigt att man sitter i en bra position när man jobbar framför datorn, och det är precis lika viktigt för dina barn när de spelar. Köp därför något som är bekvämt att sitta i samt som får barnen att lära sig att ha en bra hållning. Kolla in stolarna och borden på, där finns något för alla smaker. Skulle man vilja så kan man ju även köpa en särskild väst som gör att man sitter rak när man sitter framför en dator. Något som många dock inte vet är att det blåa ljuset som en dator ger ifrån sig kan orsaka pigmentfläckar. Det är därför väldigt viktigt, både för kvinnor och män, att ha en dagkräm som innehåller lite SPF. Det brukar räcka med endast 15.

Skapar nya kontakter

Inte bara kan TV-spelandet vara utvecklande i den benämningen att barnen lär sig engelska snabbare eftersom de tycker att det är roligt att spela och kunna kommunicera, det kan även vara utvecklande för barn som egentligen är ganska blyga och som inte kanske vågar skaffa sig kompisar i skolan. På internet kan de hitta likasinnade. Efter ett tag kan det här stärka självförtroendet så pass att barnen blir mer sociala även i den ”riktiga” världen. Uppmuntra därför att ditt barn spelar TV-spel.

Back To Top
Total