skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Grand Theft Auto

Grand Theft Auto

De flesta har hört talas om den omfattande spelserien Grand Theft Auto som generellt förkortas GTA. Spelet har miljontals fans världen över och har släppts i otaliga uppföljare. Serien har ofta anklagats och kritiserats för sin provokativa samhällssatir samt den enorma mängd våld och svordomar som förekommer i samtliga spel.

1997 släpptes det första GTA actionspelet på Playstation och handlingen går ut på att spelaren tar rollen som en smågangster som gör allt för att jobba sig uppåt i den kriminella världen. Hela spelet fungerar som en virtuell verklighet där spelaren kan röra sig fritt i respektive stad. Det finns över 200 tillgängliga uppdrag fördelat på tre städer och allt handlar om att smörja den lokala gangsterledaren och komma sig upp i den undre världen. Alla uppdrag är genomgående fyllda av både våld och action och handlar om såväl kontraktmord som drogsmuggling och bilstölder. Till sin hjälp har spelaren olika fordon, vapen och den allomfattande och väldigt lockande friheten som spelvärlden i GTA bjuder på. I denna värld kan man gå precis vart man vill i hela staden och göra i princip precis vad som helst. Spelstaden kallas passande nog för Liberty City.

Det senaste spelet i serien, Grand Theft Auto V, kom 2013 och det ryktas att GTA VI kan vara på väg 2022. Trots moralpaniken i denna series kölvatten har GTA en hel del fans men de flesta är rörande överens om att minderåriga inte bör komma i närheten av den våldsamma värld som GTA erbjuder.

Back To Top
Total