skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Need For Speed

Need For Speed

Need For Speed även generellt kallat NFS är ett av tv-spelsvärldens allra populäraste bilspel. Med tanke på att spelen även har inspirerat produktionen av en film med samma namn har ett starkt varumärke kunnat byggas upp. Även filmerna om illegal streetracing i The Fast and the Furious påminner på många sätt om spelvärlden i NFS och när det gäller fansen är det inte svårt att förstå dragningskraften.

Electronic Arts är skaparna bakom spelserien och det första spelet släpptes både för PC, Sega Saturn och Playstation 1 redan 1994. Därefter följde ett antal speltitlar innan fullträffen Need For Speed: Hot Pursuit 2 såg dagens ljus 2002. Många inbitna fans blev positivt överraskade och spelet släpptes på populära konsoler som Xbox, GameCube, Playstation 2 men även till PC.

Hot Pursuit 2 går helt enkelt ut på att vinna olika lopp och tävlingar samtidigt som man försöker hålla sig undan polisen. Vilda biljakter i fantastiska miljöer med svindlande solnedgångar i backspegeln gör detta till ett mycket uppskattat spel. Vidare måste spelaren vinna lopp och tävlingar för att tjäna ihop pengar att kunna låsa upp nya bilmodeller och svårare banor med. Spelet är fullt av hemliga vägar och det är rena rama spelglädjen att upptäcka dem.

Spelutvecklarna bakom NFS serien har en del utmaningar framför sig när det gäller att skapa körglädje men främst i fråga om att få spelarna att verkligen köpa konceptet att det är de som styr de specifika bilarna i riktigt höga farter. Hemligheten ligger i begreppet simulering samt att få mjukvaran att bete sig på ett sätt som ger spelaren illusionen av kontroll. Bakom detta ligger främst ett ingående arbete med att studera hur de olika bilarna faktiskt beter sig i verkligheten och sedan helt enkelt överföra såväl fakta som förväntningar till spelet.

I Need For Speed: Underground från 2003 bjuds det på regelrätt streetracing i den fiktiva staden Olympic City. Nu kan spelaren dessutom göra karriär och skapa sig ett rykte. Återigen är miljöerna häpnadsväckande och känslan ligger riktigt nära verkligheten. Dessutom kan man styla bilarna precis som man vill ha dem med rejäla avgasrör, fartvingar och spektakulära färger i något av de många undergroundgaragen.

Need For Speed Most Wanted från 2005 blev oerhört populärt. Det är en fortsättning på undergroundserien samtidigt som polisjakterna tar fart på allvar igen. De uppföljande spelen NFS Carbon och NFS Prostreet fortsätter att imponera med god grafik och fantastiska miljöer. Däremellan rullar titlarna som kulor i nedförsbacke. Det gäller fortfarande att vinna lopp, hålla sig undan polisen och skaffa sig så mycket erfarenhet det bara går. Det nyaste och senaste spelet i serien släpptes 2017 och heter Need For Speed: Payback. Spelutvecklarna har arbetat hårt med den realistiska körkänslan och miljöerna är lika bländande som alltid.

Back To Top
Total