skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Lara Croft

Lara Croft

Den legendariska spelserien Tomb Raider handlar om den kvinnliga arkeologen Lara Croft. Spelen är fyllda av spänning, action och äventyr. Skådespelerskan Angelina Jolie har i två tidigare filmatiseringar axlat rollen som actiondrottning. I den första filmen ”Lara Croft: Tomb Raider” från 2001 spelar hon dotter till sin riktiga pappa Jon Voight. I den andra filmen ”Lara Croft Tombraider: The Cradle of Life” från 2003 försöker Croft rädda Pandoras ask från en ond vetenskapsman.

De båda tidigare filmatiseringarna har en hård och tuff stil som blir mer naturlig och kan liknas vid en beslutsam urkraft i den allra färskaste filmen från 2018 med svenska Alicia Vikander i huvudrollen. Hennes naturliga skönhet är avväpnande och ger karaktären en helt annan känsla än i de tidigare filmerna. Filmen kallas kort och gott ”Tomb Raider” och berättar historien om Lara Crofts första äventyr och om hur hon faktiskt blev den starka och smarta kvinnliga version av Indiana Jones som hon är.

De tidigare filmatiseringarna har blivit kritikersågade men fansen tycks vara nöjda. Det är en relativt ny men synnerligen lukrativ idé av Hollywood att plocka upp spelfigurer och spelidéer till spelfilm. I de flesta fall är det något som både speljättar och filmjättar tjänar på.

Back To Top
Total