skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Super Mario Bros – Ett Nostalgiskt Spel

Super Mario Bros – ett nostalgiskt spel

Om man är lite till åren och växte upp på 80- och 90-talen, så är det ganska säkert att man har koll på de utomordentligt roliga spelkvällarna med Nintendo och Super Mario Bros. Den kluriga lille rörmokaren och hans bror som gjorde världen osäker ner i tunnlarna för att rädda den förtjusande prinsessan från den elake, eldsprutande draken. Numera är Super Mario rejält uppdaterad och finns även i 3D, men visst är de gamla versionerna från förr både läckra och nostalgiska att titta på och spela?

Super Marios kännetecken

Du som ännu inte har bekantat dig med världens mest kända rörmokare genom att ha spelat spelet eller ha sett honom på barnkalas på tårtbilder eller som en present i form av det senaste dataspelet, måste definitivt få reda på vem denne lille herre är. Mario är den röd- och blåklädde lilla knubbige pajasen i stor mustasch, rund näsa och hängselbyxor. Hans bror som är klädd i grönt kallas för Luigi och är tämligen lik sin bror. Dessa båda figurer kan bli större och mindre genom en magisk svamp som de samlar på sig genom spelets gång och som dyker upp titt som tätt. Bli heller inte förvånad när Mario ger ifrån sig små typiska italienska ljud när han hoppar mellan alla hinder på vägen.

Begynnelsen

Det hela startade för över 34 år sedan när Nintendo utvecklade ett spel med en skojig gubbe som skulle hoppa över tunnor och rädda sin älskade Pauline från en elak apa, vid namn Donkey Kong. Sedan kom Mario att utvecklas tack vare den japanska tecknaren Shigeru Miyamoto som började sin karriär vid Nintendo 1977. Han har sedan blivit världsberömd.

Från början hette gubben som skulle besegra Donkey Kong för Jumpman. Men hans namn kom sedan att ersättas av Mario. Namnet kom fram genom att Shigeru Miyamoto tyckte att hyresvärden till byggnaden där Nintendo satt, liknade spelfiguren. Mannen hette Mario och på så sätt blev Super Mario född.

Mario ritades på ett så enkelt sätt som möjligt, eftersom pixlarna på den tiden inte var särskilt utvecklade. Det blev således lättare att föreställa honom med en hjälm istället för att rita dit hår osv.

Mario – en mångfasetterad herre

Mario har inte bara arbetat som rörmokare i Super Mario Bros. Han har även figurerat i andra spel som boxningsdomare och snickare. På senare tid har han även tagit anställning som tennisdomare, golfare och husrivare där han arbetar tillsammans med brorsan. ”La familia” är viktig i Italien! Karaktären har blivit så såld och så populär att Mario har fått ta plats på alla möjliga saker, såsom affischer, kläder, accessoarer och kort med mera. Med tiden har han blivit allas hjälte och vi minns honom – vi alla som nu börjar bli till åren.

 

Back To Top
Total