skip to Main Content
1-800-987-654 admin@totalwptheme.com
Tom Clancy’s Splinter Cell

Tom Clancy’s Splinter Cell

Tom Clancy’s Splinter Cell är en mycket populär spelserie som utvecklats av Ubisoft. Första spelet släpptes 2002. Huvudkaraktären heter Sam Fischer och han är en hemlig agent och kommandosoldat som anlitas av den amerikanska underrättelsetjänsten National Security Agency för ett topphemligt uppdrag i Georgien. Fischer är lönnmördaren som smyger precis i utkanten av ögonvrån och hela spelet leker med ljus- och skuggeffekter där utföra uppdraget och undgå upptäckt är högsta prioritet.

I spelet ingår en övningsbana för att spelaren ska kunna träna in såväl handkontroll som Sam Fischers intrikata rörelsemönster. Att vänta i skuggorna och slå till när rätt tillfälle uppenbarar sig är nyckeln till framgång i Splinter Cell. Varje level och motståndare är en ny utmaning och grafiken imponerar starkt. Spänningen är påtaglig i hela Splinter Cell-serien och pulsen är hög. Till sin hjälp har agent Fischer en hel del häftiga prylar som nattkikare, gevär med kikarsikte och en pistol. Vidare har han radiokontakt med NSA men oftast får han förlita sig på sig själv och han utför sina uppdrag i ensamhet.

Det första spelet gavs bland annat ut på PC, GameCube och Playstation 2. Responsen från fansen lät inte vänta på sig och uppföljarna duggade tätt. Mellan 2003 och 2006 släpptes hela fyra speltitlar där Team Stealth Action, Pandora Tomorrow, Chaos Theory och Double Agent även introducerade multiplayer funktioner. Sam Fischer arbetar fortsatt för NSA som smygande agentcell. I takt med att spelen utvecklats när det gäller både grafik och utrustning har Fischer nu fått både fler vapen och färdigheter. I Splinter Cell: Double Agent får Fischer personliga problem och ännu fler utmaningar att klara sig igenom.

2010 kom uppföljaren Splinter Cell: Conviction, där Fischer bland annat infiltrerar sin egen organisation. Det senaste spelet i serien kom 2013 och kallas Splinter Cell: Blacklist. Handlingen kretsar kring en terroristgrupp som kallar sig The Engineers. Gruppen hotar hela USA med en serie attacker och det är upp till Sam Fischer och hans kollegor att stoppa terroristerna.

Hela spelserien är oerhört populär, inte minst inom stealthgenren där allt ytterst handlar om att smyga sig på sin fiende. Utmärkande för Fischer är dock att han håller sig i skuggorna och samlar information. Han dödar bara sina fiender när det är absolut nödvändigt. Högsta prioritet är att undgå upptäckt.

Back To Top
Total